De Hof van Zutphen, op steenworp afstand van station Zutphen, is een grotere woongemeenschap voor ouderen. In de Hof wonen rond de zeventig mensen rondom een gemeenschappelijke tuin. In totaal zijn er veertig levensloopbestendige appartementen, elf grondgebonden woningen en een gemeenschappelijk Hofhuis. We streven naar diversiteit in de leeftijdsgroep 55+.

Kiezen voor de woonvorm van de Hof van Zutphen betekent niet alleen kiezen voor de veiligheid en het plezier van een netwerk van zorgzame buren. Het is vooral ook een keuze om een andere wending aan je leven te geven, te pionieren, nieuwe contacten aan te gaan en je horizon te verbreden. Op een veilige en prettige manier oud worden met ondersteuning voor elkaar is de verbindende factor in de gemeenschap. Dat vraagt om betrokkenheid bij elkaar, respect voor elkaars eigenheid, vertrouwen in elkaars goede bedoelingen en constructief omgaan met verschillen en obstakels. Daarnaast dragen relativeringsvermogen, gevoel voor humor en de diverse spontane initiatieven veel bij aan het plezier in het gezamenlijk leven in de Hof. 
 
De bewonersvereniging beheert de gemeenschappelijke ruimten. Bewoners benutten hun talenten in bestuur, werkgroepen en in de verschillende activiteiten. Het Hofhuis wordt primair gebruikt voor de activiteiten van de bewoners zelf, maar externe verhuur is onder voorwaarden mogelijk. Uitgangspunt hierbij is dat deze activiteiten de band met de buurt versterken en bijdragen aan het vergroten van de mogelijkheden van senioren.

Bewoner worden

De Hof van Zutphen is een Knarrenhof-project: https://knarrenhof.nl. Om in aanmerking te komen voor een woning in de Hof van Zutphen schrijf je je daarom eerst in bij de landelijke stichting Knarrenhof, met Zutphen als voorkeursplaats. Er is een toewijzingsprocedure die de doelstellingen van de Knarrenhof waarborgt, een evenwichtige leeftijdssamenstelling (50/55+) nastreeft en rekening houdt met de volgorde op de wachtlijst.

Overige informatie

Aanvragen voor voorlichting of andere vragen kunt u richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.